همواره برای کسانی که خواستار طلاق در خارج از کشور هستند سؤالات زیادی ایجاد میشود. این بحث آنقدر گسترده است که نیاز است که جهت کسب اطلاعات بیشتر با یک مشاور و وکیل خانواده ارتباط برقرار کنید. از نظر رعایت محرمات ازدواج و سایر قوانین، ایرانیان در هر جای دنیا باشند، در صورتی که تمایل به ازدواج بر اساس قوانین ایران داشته باشند، ملزم به رعایت همه شرایط برای ازدواج هستند. ازدواج ایرانیان مقیم خارج از کشور، با افراد هم وطن، مانند ازدواج ایرانیان در داخل کشور میباشد. طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز، میتواند بر اساس قوانین ایران و قانون حمایت خانواده ایران و با رعایت شرایط و قوانین ایران، صورت گیرد.
روند طلاق خارج از کشور به چه صورت است؟
اگر یکی از زوجین در کشوری غیر از ایران اقامت داشته باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران است، صلاحیت رسیدگی به دادخواست طلاق را خواهد داشت. در صورتی که هر دو اقامت کشور دیگر را داشته باشند، اما یکی از آنان به صورت موقت در ایران ساکن باشد، دادگاه محل سکونت موقت فرد ساکن ایران، صالح به رسیدگی خواهد بود. در صورتی که هر دو طرف سکونت موقت در ایران داشته باشند، دادگاه محل سکونت زوجه صالح به رسیدگی است. حال اگر هیچ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه تهران یا دادگاه محل مورد توافق زوجین صالح به رسیدگی به دادخواست طلاق است که مطابق با قوانین و مقررات و بررسی ادله و مستندات زوجین رسیدگی انجام می شود و حکم بر رد دعوا یا حکم بر گواهی عدم امکان سازش یا الزام مرد به طلاق زوجه داده می شود.
تسریع مراحل طلاق خارج از کشور با طلاق توافقی
معمولاً طلاق ایرانیان خارج از کشور به شکل توافقی یکی از متداولترین و معمولترین راهکارها و روشها است. در طلاق توافقی عموماً پروسه جدایی خیلی سریع انجام میشود و دردسر خاصی ندارد. ضمن این که آقا و خانم میتوانند در موارد و حقوقی که نسبت به هم دارند، با هم به توافق برسند. پس از ثبت اطلاعات و تأیید وکیل پایه یک دادگستری، امکان پشیمان شدن و اعتراض بههیچ عنوان وجود ندارد؛ مگر این که طرفین از طلاق منصرف شوند.
حضانت فرزند در طلاق خارج از کشور چگونه است؟
یکی از مهمترین مسائلی که در مورد زوجین خارج از کشور مطرح میشود، مسئله حضانت فرزند طلاق است که برای طلاق ایرانیان خارج از کشور قوانین کمی متفاوت است. به این صورت که مثلاً اگر خانم در داخل کشور باشد و پدر قصد خروج فرزند را داشته باشد؛ در وضعیتی که حضانت با مادر میباشد امکان ممنوعالخروج کردن بچه وجود دارد. در حالتی که فرزندان به سن بلوغ شرعی رسیده اما هجده ساله نشدهاند نیز مقررات گذرنامه حاکمیت خواهد داشت.
از طرفی برای خانمها داشتن حضانت فرزند زیر 7 سال به این منزله نیست که میتوانند بچه را از کشور خارج کنند، نیاز است که رضایت پدر وجود داشته باشد. حتی اگر فرزند با پدر زندگی نکند. در پروندههای طلاق ایرانیان خارج از کشور، اگر حضانت با پدر باشد امکان خروج از کشور وجود دارد اما بر اساس حق طبیعی مادر میتواند از خروج فرزند جلوگیری کند.
شرایط طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور به چه صورت است؟
- زن و شوهر اگر هر دو مقیم خارج از کشور باشند و قصد داشته باشند تا به صورت توافقی از هم جدا شوند، بهترین راهی که در اینجا برای طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور پیشنهاد می شود این است که به سفارت و یا کنسولگری که از منافع ایران در خارج ازکشور محافظت می کند مراجعه کنند.
- زوجه در خارج ساکن است و خواهان طلاق است و اما زوج در ایران و یا خارج زندگی می کند و با طلاق موافق نیست. در این حالت زوجه می تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران و با ارائه دلیل طلاق مثل یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یک طرفه از جانب زوجه کند. علاوه بر این، زوجه می تواند در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند ولی رای دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران معتبر است و تنفیذ می شود که قوانین ایران رعایت شده باشد.
- زوج در خارج از کشور زندگی می کند و اما زوجه در ایران و یا خارج از کشور است و با طلاق نیز موافق نیست. برای طلاق ایرانیان خارج از کشور اگر مسلمان باشد حق طلاق با مرد است . زوج می تواند در این زمینه مدارک خود را برای یکی از آشنایان خود ارسال کند و یا وکیلی برای خود بگیرد تا درخواست طلاق وی را به ثبت برسانند.
طلاق در هر شکل و نوع خود اعم از طلاق توافقی و یا یک طرفه دارای جزئیات متعددی است. اما باید گفت طلاق خارج از کشور به دلیل اضافه شدن برخی فرایندها کمی پیچیده و زمان بر است. در این شرایط، حضور یک وکیل طلاق توافقی و یا وکیل طلاق متخصص میتواند این فرایند را ساده نماید.
دیدگاه خود را بنویسید