دادخواست طلاق از طرف زن : آیا زن میتواند درخواست طلاق دهد؟
درخواست طلاق از طرف زن با توجه به قانون، امکان پذیر است. در قانون ایران به جز شرایطی که مرد یا زن در انجام طلاق به توافق میرسند و به اصطلاح طلاق توافقی انجام میدهند، هریک از طرفین، زن یا شوهر نیز قادر به درخواست صدور حکم طلاق از طرف دادگاه میباشند. دادخواست طلاق از طرف زن برعکس شوهر با محدودیتهایی رو به رو است و این بدان معنیست که اگر یک زن درخواست طلاق از شوهر خود را داشته باشد و با شخص شوهر خود برای طلاق به توافق نرسیده باشد، مسیر سختی و طول و درازی را در پیش دارد. در چنین مواردی است که یک وکیل میتواند این مسیر را برای یک زن در موضوع تقدیم دادخواست طلاق از همسرش یاری کند.
ما در قطع کردن رابطهای که در آن حقوق شما نادیده گرفته میشود به شما کمک میکنیم!
چه میشود که یک زن تصمیم به جدایی از شوهر خود میگیرد؟ مشکل کجاست ؟

وقتی زنی درخواست طلاق میدهد ممکن است با شرایط زیر روبه رو شده باشد:
- عدم تفاهم در زندگی با همسر اصلیترین دلیل یک زن برای خاتمه دادن به زندگی مشترک با همسرش است.
- مشکلات مالی و اختلافات طبقاتی زن با مرد نیز میتواند به عنوان یک عامل مهم در جدایی یک طرفه زن از مرد زندگیش باشد.
- درگیریها و کشمکشهای پی در پی و مداوم یک زن با همسرش میتواند منجر به درخواست طلاق از طرف زن شود
- مشکلات جنسی در زندگی زناشویی نیز نقش پررنگی در کمشدن ارتباط و عواطف و احساسات یک زن نسبت به همسرش دارد.
- اعتیاد همسر نیز میتواند زمینهساز شکلگیری جدایی یک طرفه زن از شوهر باشد.
- و ….
شرایط طلاق از طرف زن:
یکی از اصلیترین شرایط درخواست طلاق از طرف زن محکوم کردن شوهر خود به عدم پرداخت نفقه است ، به هر دلیلی از جمله عدم توانایی مالی شوهر یا عدم تمایل در پرداخت نفقه توسط شوهر که اجبار او به پرداخت نفقه هم از دادگاه ممکن نباشد، در چنین شرایطی زن می تواند به دادگاه برای طلاق مراجعه کند و دادگاه با صدور حکم شوهر را اجبار به طلاق میکند.
دومین مورد مربوط به پدید آمدن وضعیت عسر و حرج در خانم است که قانون این اصطلاح را جهت فهم بیشتر تعریف کرده است. منظور قانون از عسر و حرج این است که ادامه زندگی مشترک برای زن موجب سختی شدید و غیر قابل تحمل باشد زن میتواند در چنین شرایطی تقاضای طلاق کند.

قانون در ادامه بعد از تعریف عسر و حرج چند مثال از آن را در شرایطی که عسر و حرج پدید می آید بیان نموده است
نکات گفته شده از مواردی است که قانون به صورت نمونه و مثال در جهت تشریح وضعیت عسر و حرج آورده است
البته موارد دیگری غیر از این نمونه ها را خانم برای درخواست طلاق از آقا میتواند در دادگاه بیان کند و بعد از اثبات آن بعنوان وضعیت عسر و حرج در دادگاه حکم طلاق را اخذ نماید.
علاوه بر شرایط ذکر شده در قانون برای طلاق زن ، ممکن است زوج (شوهر) ضمن عقد نکاح (در هنگام عقد) به زن وکالت در طلاق داده باشد ( حق طلاق را به زن بدهد) که یکی از رایجترین انواع وکالت شوهر به زن در هنگام عقد، امضا شروط بند ب عقد نامه است که اولین مورد آن شرط عدم پرداخت نفقه توسط شوهر و عدم امکان اجبار او به پرداخت نفقه به مدت شش ماه است. از دیگر موارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد
نکتهای که در مورد این شروط مندرج در سند ازدواج باید دانست این است که برای اعمال این شروط باید خانم و آقا هر کدام ذیل هر شرط را امضا کرده باشند.
ضمنا باید موارد تحقق این شروط توسط خانم در دادگاه اثبات شود و صرف بیان این مطالب بدون دلیل، مدرک کافی تلقی نمیشود و دادگاه را مجاب به صدور درخواست طلاق از سمت زن نمیکند.
پس اگر شما خانم محترم درخواست طلاق دارین و شوهرتان هیچ کدام از 12 مورد بند ب عقد نامهتان را امضا نکرده است میتوانید از طریق اثبات در عسر و حرج بودن به واسطه زندگی مشترک یا اجبار شوهر خود به پرداخت نفقه که در صورت عدم امکان شوهر به این پرداخت ، به اجبار برای طلاق اقدام نمایید و پس از صدور حکم طلاق از سمت دادگاه و قطعی شدن آن اگر شوهر از اجرای حکم دادگاه و اجرای صیغه طلاق در دفترخانه طلاق خودداری کند نمایندهای از دادگاه اقدام به اجرای صیغه طلاق و امضای سند طلاق به جای شوهر مینماید .
بنابرین نتیجه میگیریم که :
و لازم به توجه است که مدت اعتبار حکم طلاقی که زن از دادگاه اخذ مینماید شش ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی میباشد.
و زن فقط شش ماه از تاریخ صدور حکم الزام زوج به طلاق مهلت اجرای صیغه طلاق را در دفاتر طلاق دارد.
در انجام مراحل طلاق به درخواست زن، خانم پس از تنظیم دادخواست با خواسته و موضوع درخواست صدور حکم طلاق از ناحیه زوجه که امر تنظیم دادخواست حتما میبایست با مشورت با وکلای متخصص در امور خانواده صورت پذیرد و پس از تنظیم دادخواست و آماده کردن آن و ثبت دادخواست طلاق از ناحیه زن در دفاتر خدمات قضایی توسط زوجه یا وکلای امور خانواده ،دادخواست ارسالی به یکی از شعب دادگاه خانواده که طبق قانون حمایت خانواده صلاحیت رسیدگی به دعاوی طلاق را دارد ارجاع میشود و در صورت تکمیل بودن دادخواست ، وقت رسیدگی تعیین میگردد و در وقت مقرر جلسه ای با حضور طرفین تشکیل میشود و قاضی شعبه به صحبت ها و مدارک و دلایل طرفین رسیدگی میکند
لازم به ذکر است عدم حضور شوهر در جلسه رسیدگی طلاق به درخواست زن مانعی برای ادامه کار نیست.
طبق قانون ، اختلافات بین زن و شوهر پس از رسیدگی در جلسه دادگاه در کلیه موارد به داوری ارجاع میشود و دادگاه باید طبق نظر داوران رای صادر نماید.
بنابراین در جهت انجام این موضوع ، دادگاه قرار ارجاع امر به داوری صادر مینماید و هریک از زن وشوهر مکلفند ظرف 7 روز یک نفر از نزدیکان واجد الشرایط خود را بعنوان داور به دادگاه معرفی نمایند و اگر در بین نزدیکان خود فرد واجد شرایطی نباشد و یا نزدیکان زن و شوهر از پذیرش داوری خودداری کنند هریک از زن و مرد میتوانند تقاضای تعیین داور خود را از واحد داوری مستقر در دادگاه خانواده ، از دادگاه نمایند.
طبق قانون داوران باید حداقل سی سال تمام داشته باشند و آشنا به مسائل خانوادگی ، اجتماعی و … باشند. داوران بعد از تعیین در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکراتشان و عدم سازش طرفین گزارشی تهیه و درآن در مورد اقدامات صورت گرفته و درباره وضعیت حضانت فرزندان بعد از طلاق ، مسایل مالی زوجین بر اساس اظهارات طرفین تعیین تکلیف مینماید .

فراموش نشود داوران حتی با حضور یکی از زوجین میتواند نسبت به امر داوری رسیدگی و اظهار نظر نماید و نظر خود را مبنی بر امکان سازش یا عدم امکان سازش به دادگاه تحویل دهد ، ضمنا استفاده از داوران مستقر در واحد داوری دادگاه مستلزم پرداخت هزینه است.
پس از ارایه نظر داوری دادگاه حکم مقتضی را صادر مینماید و حکم صادره ظرف مهلت 20 روز قابل تجدیدنظر و پس از آن ظرف مهلت 20 روز قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشوراست
این مطلب بدین معنی است که حتی در صورت صدور حکم طلاق توسط دادگاه در صورت حضور شوهر در جلسه رسیدگی دادگاه ،جهت اجرای صیغه طلاق در دفترخانه طلاق مستلزم گذشتن مهلت اعتراضات پیش بینی شده در قانون است.
عواقب دادخواست طلاق از طرف زن

خانم ها باید توجه کنند که برای درخواست طلاق از طرف زن باید دلیل و مستندات کافی برای قانع کردن دادگاه جهت صدور حکم طلاق نیاز دارند.در غیر اینصورت عاقبت پرونده طلاق خانم رد شدن آن از طرف دادگاه می باشد.پس نتیجه می گیریم جهت جلوگیری از اتلاف وقت و زمان خانم هایی که قصد طلاق دارند ، با وکیل متخصص خانواده مشورت کنند.
دادخواست طلاق از طرف زوجه به دلیل عدم پرداخت نفقه
در صورت نپرداختن نفقه خانم به مدت شش ماه و بیشتر از طرف آقا ، زوجه می تواند با اخذ حکم محکومیت آقا به پرداخت نفقه و با استناد همین حکم دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم نماید . و این یکی از دلایل موجه از طرف قانونگذار برای درخواست طلاق از طرف زن است

دادخواست طلاق از طرف زوجه به علت خیانت همسر
خیانت آقا به خانم در قانون به عنوان رابطه نامشروع زنا یا رابطه نامشروع کمتر از زنا مطرح است و اثبات این موضوع با گرفتن حکم از دادگاه به خانم در انجام طلاق کمک مینماید.

درخوسات طلاق از طرف زن مسیحی
اگر شوهر هم مسیحی باشد.
قانون مدنی ایران ، تصمیم گیری در مورد برخی موضوعات مانند طلاق ، ازدواج ، ارث و… در مذاهب و ادیان پذیرفته شده در قانون اساسی را تابع قوانین خود آن ادیان و مذاهب دانسته است

درخوسات طلاق از طرف زن باردار
در قانون مانعی برای صدور حکم طلاق برای خانم باردار از طرف دادگاه نمی باشد.

درخواست طلاق از طرف دختر باکره
خانمی که دوشیزه باشد و زندگی مشترک با زوج را آغاز نکرده هم می تواند از دادگاه درخواست طلاق نماید فقط نکته قابل توجه در طلاق دختر باکره (دوشیزه) آن است که خانم مستحق نصف میزان مهریه می باشد.

درخواست طلاق از طرف زوجه در دوران عقد
با توجه به این مورد که در قانون تفاوتی بین دوران عقد و عروسی نمی باشد و دوران زوجیت با ثبت ازدواج در دفاتر ازدواج توسط سر دفتر مربوطه آغاز می گردد و تفاوت دوران عقد و عروسی از لحاظ عرفی است در صورت باکره بودن زوجه و نداشتن رابطه جنسی در دوران زوجیت نصف مهریه به خانم تعلق می گیرد.

درخواست طلاق از طرف زن با بخشیدن مهریه
در این مورد رویه دادگاه متفاوت می باشد و اکثرا صرف درخواست طلاق به همراه بخشیدن و بذل کل مهریه زوجه را کافی نمی دانند و بر این نظر می باشند که علاوه بر بذل مهریه باید یکی از دلایل موجه برای طلاق از طرف خانم در پرونده موجود باشد.

درخواست طلاق خارج از کشور
یکی از راه هایی که امکان درخواست طلاق برای زوجه در آن نیز وجود دارد طلاق در خارج از کشور است.

اگر خانم هستید و میخواهید درخواست طلاق از همسر خود دهید و نمیدانید که از کجا باید این مراحل را شروع کنید به ما پیام بدهید تا شمارا راهنمایی کنیم

قوانین حقوقی و درخواست طلاق از طرف زن
درخواست طلاق از طرف زن بدون وکیل
خانم می تواند در مرحله اول با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق بدهد و بعد از آن در جلسه دادگاه شرکت نماید و شرح و توضیح دلایل خود برای این دادخواست را به دادگاه ارائه نماید
نکته قابل توجه ، موجه بودن دلایل خانم برای دادگاه است که پیشنهاد ما مشورت با یک وکیل متخصص در امورخانواده به دلیل اشراف بر این موضوعات و به جهت بالا بردن احتمال موفقیت شما در پرونده است.

درخواست طلاق از طرف زوجه با وکالت در طلاق
در این صورت پروسه انجام کار شبیه به انجام مراحل طلاق توافقی می باشد و خانم در صورت داشتن وکالت در طلاق از طرف آقا نیازی به دلیل جهت طلاق ندارد نکته قابل توجه ای است که حتما در این مورد باید ازخدمات یک وکیل دادگستری جهت انجام پروسه دادگاهی استفاده نمود.پیشنهاد می شود برای انجام بهتر و سریعتر از وکلای متخصص در امور خانواده گروه حقوقی وکیل باما استفاده نمایید.

هزینه درخواست طلاق از طرف زن
در این صورت پروسه انجام کار شبیه به انجام مراحل طلاق توافقی می باشد و خانم در صورت داشتن وکالت در طلاق از طرف آقا نیازی به دلیل جهت طلاق ندارد نکته قابل توجه ای است که حتما در این مورد باید ازخدمات یک وکیل دادگستری جهت انجام پروسه دادگاهی استفاده نمود.پیشنهاد می شود برای انجام بهتر و سریعتر از وکلای متخصص در امور خانواده گروه حقوقی وکیل باما استفاده نمایید.

مراحل و مدارک درخواست طلاق از طرف زن
مراحل درخواست طرف از طرف زن
مراحل درخواست طلاق از طرف زن اینگونه است که زن باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کند و سپس درخواست طلاق او به شعبه ای از دادگاه ارجاع خواهد شد و دادگاه هم شروع به رسیدگی خواهد کرد و بر اساس ادله و مدارک موجود یا حکم طلاق زن را صادر می کند و یا آن را رد می کند که در هر صورت این حکم به ضرر هر کسی باشد قابلیت اعتراض را خواهد داشت.

مدارک درخواست طلاق از طرف زن
زنی که می خواهد درخواست طلاق بدهد باید از مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن آگاهی داشته باشد این مدارک شامل:
- شناسنامه
- کارت ملی
- عقدنامه : باید اصل آن باشد و اگر اصل آن در دسترس نباشد رونوشت عقدنامه باید دریافت شود و تحویل داده شود.
- نتیجه ی آزمایش مبنی بر این که زن باردار نمی باشد.
- هر مدرک دیگری که می تواند در روند پرونده موثر واقع شود.
موارد گفته شده مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن می باشد. لزوم ارائه سند ازدواج برای طلاق به این دلیل است که دادگاه قبل از صدور رای باید رابطه زوجیت میان زن و شوهر را احراز نموده و در صورت استناد به شروط ضمن عقد برای طلاق با توجه به مندرجات موجود در سند ازدواج بتواند حکم طلاق صادر نماید . در صورت مفقود شدن سند ازدواج و یا مفقود شدن قباله عقد می توان به دفتر ازدواجی که عقد نکاح در آن به ثبت رسیده مراجعه و رونوشت آن را تهیه کرد و به دادخواست طلاق ضمیمه نمود.


درخواست طلاق از طرف زن و حضانت فرزند
حضانت فرزند و طلاق دو موضوع جدا از هم می باشند. و طلاق از طرف زن تاثیری در حضانت فرزند ندارد و زن در صورت عدم تعیین و تکلیف حضانت فرزندان مشترک در حکم دادگاه می تواند در صورت دارا بودن شرایط حضانت در دادخواستی جداگانه با موضوع حضانت این مورد را از دادگاه درخواست نماید

فرم درخواست طلاق از طرف زن
باید توجه داشت به طور کلی برای تقدیم هر نوع دادخواستی به دادگاه و مراجع قضایی باید از فرم تعریف شده دادخواست استفاده نمود و البته در دادخواست طلاق از طرف زن به دادگاه خانواده باید اصولی رعایت شود که به شرح زیر است :
- در قسمت خواهان اسم خانم (زوجه) باید نوشته شود
- در قسمت خوانده باید اسم و فامیل و مشخصات آقا (زوج) نوشته شود
- در قسمت خواسته، درخواست صدور حکم طلاق به درخواست زن نوشته می شود که مختصری از علتی که به استناد آن از دادگاه درخواست طلاق دارید را نوشته ، لازم به ذکر است توضیح این علت در قسمت شرح دادخواست نوشته می شود
4. در آخر باید توجه کنید که در قسمت منضمات همیشه باید تصاویر سند ازدواج و شناسنامه زوجه پیوست دادخواست قرار بگیرد
دیدگاه خود را بنویسید